Andijvie-Aardappelsoep

Soepen, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 19-02-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400 gram aardappelen
  • 2 el (olijf)olie
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 2 tl tijm
  • 75 gram spekreepjes
  • 50 gram feta
  • 300 gram panklare andijvie
  • zout en peper

Bereiden

Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen ensnijd ze in kleine blokjes. Verhit de olie in de pan en fruit de ui zachtjes aan. Schep de aardappelblokjes erdoor en voeg de bouillontabletten, tijm en 3/4 liter water toe.Breng het geheel aan de kook en kook de aardappelen in circa 10 minuten zachtjes gaar. Bak intussen de spekreepjes zachtjes krokant. Verkruimel de feta. Pureer de aardappelen in de bouillontot een gladde gebonden soep. Schep de andijvie erdoor en warm de soep al roerende nog enkele minuten door. Breng op smaak met peper enzout. Schep de soep in de borden en strooi er de spekjes en feta in.

Bronvermelding