Varkenshaas met romige stoofpeertjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 20-02-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr varkenshaas
  • 1 kg stoofperen
  • 1 dl bessensap
  • 2 dl witte wijn
  • 50 gr suiker of honing
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 1 citroen- of sinaasappelschilletje
  • 100 ml kookroom
  • zout en peper
  • 2 el vloeibare boter
  • 75 gr amandelschaafsel

Bereiden

1. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten, zet ze in een grote wijde pan engiet er het sap en de wijn bij, als de peren niet helemaal onderstaan vul je het aan met een scheut water. Doe de suiker kaneelstok, kruidnagels en schil erbij en breng tegen de kook aan. Leg de deksel op de pan en laat de peren ca 2 uur gaar en rood koken. 2. Haal de peren uit de pan en doe ze over op een schaal. Giet het stoofvocht door een fijne zeef en giet het vocht terug in de pan. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken, voeg de kookroom toe en laat nog een minuut doorpruttelen. Giet de hete saus over de peertjes in de schaal en laat staan tot verder gebruik. 3. Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Bestrooi het vlees met zout en peper en verwarm de boter in de koekenpan. Bak het vlees in ca 15 minuten gaat. Zet geen deksel op de pan en keer het vlees regelmatig. Strooi de laatste minuten de amandelen bij het vlees in de pan en laat even kleuren. Laat het vlees afgedekt een paat minuten rusten en snijd het dan in schuine plakken. Geef er de peertjes in roomsaus en de amandeljus bij. Voedingswaarde per persoon: Kcal 545 eiwit 39 gr vet 25 gr koolhudraten 42 gr

Materialen

grote, wijde pan schaal zeef koekenpan

Bronvermelding