Filet van wildzwijn, sinaasappel en venkelpuree

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 20-02-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr wild zwijnfilet
  • zout en peper
  • 2 grote kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 venkelknollen
  • 2 dl kippen- of groentenbouillon van tablet
  • 50 ml room
  • 3 el boter
  • 2 handsinaasappels
  • 1 el suiker

Bereiden

Wrijf de filets in met zout en peper en laat ze op kamertemperatuur komen. Breng de aardappels in ruin water met zout aan de kook. Venkelknollen in kleine stuksjes snijden en venkelgroen apart houden. Verwarm de olie en fruit de knoflook en venkelzaadjes op zacht vuur. Voeg venkel toe en bak 5 minuten op zacht vuur. voeg bouillin toe en laat de groente in 10 minuten beetgaar sudderen. Giet ondertussen de aardappelen af. Pureer de aardappelen en venkel met de room en boter (grove puree). Brenge op smaak met zout en peper en houd warm. Verwarm de ovengrill. Snijd de schil rondom van de sinaasappels en snijd deze in 8 plakken en leg ze op een bakblok en bestrooi ze met wat suiker. Verwarm 1 el boter in een koekenpan en bak hierin de wild zwijnfilets om en om in ca 6 minuten per kant mooi bruin van buiten en rosé van binnen. Blus jus af met scheutje sinaasappelsap. en bind de jus met paar klontjes koude harde boter. Schuif ondertussen de sinaasappels onder de grill en karamelliseer ze in ca 2 minuten. Ovendeur op een kiertje laten staan. Trancheer de filets en serveer met de sinaasappel , jus en venkelpuree op een voorverwarmd bord. Bestrooi de venkelpuree met venkelgroen en versgemalen peper. Voedingswaarde per persoon: kcal 407 eiwit 26 gr vet 19 gr koolhydraten 33 gr

Bronvermelding