Koolrabi-aardappelgratin

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 25 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 17-08-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 700 g koolrabi
  • zout,peper
  • 50 g boter of margarine
  • 2 el bloem
  • 4 dl melk
  • 2 dl slagroom
  • 900 g voorgekookte aardappelplakjes
  • 150 g jong belegen kaas, geraspt
  • 3 el fijngesneden bieslook

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 gr. C. Koolrabi in ruim kokend water met zout plm. 2 min. koken en laten uitlekken. Boter smelten, bloem erdoor roeren en plm. 2 min. laten garen. Melk en slagroom erdoor roeren en saus plm. 5 min. laten koken. Aardappel- en koolrabiplakjes om en om dakpansgewijs op bakplaat leggen. Zout en peper erover strooien en saus erover schenken. Ovenschotel in midden van oven in plm. 25 min. laten garen en gratineren. Na 10 min. baktijd geraspte kaas en spekblokjes over ovenschotel verdelen. Voor serveren met bieslook bestrooien.

Materialen

Bakplaat of ovenschaal

Bronvermelding