Kippensoep met pasta en pesto

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-02-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kleine uien,fijngesneden
  • 1 teentje knoflook,geperst
  • 2 el. olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 grote kipfilet
  • 200 gram kleine pasta
  • zout,peper
  • 4-6 el. pesto
  • 1 el reepjes limoenschil
  • 60 gram geschaafde pecorino of oude boerenkaas
  • 1 ciabatta ,in dunne plakjes
  • 125 gram kerstomaatjes

Bereiden

Bak de ui en knoflook circa 5 min. in de hete olie. Voeg de tijm en bouillon toe. Breng alles aan de kook, leg de kipfilet erin en laat de soep circa 12 min. zachtjes koken. Neem de kip uit de soep en verdeel het kippenvlees in repen. Voeg de pasta toe aan de soep en kook tot de pasta gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de kip weer toe aan de soep. Verdeel de soep over 4 koppen en leg in het midden van elke kom een lepel met pesto. Bestrooi met limoenschil en kaas. Serveer er crostini's bij van geroosterde ciabatta bestreken met pesto en belegd met gehalveerde kerstomaatjes en geschaafde perocino

Bronvermelding