Mexicaanse burgers

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 21-02-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kleine pains de champagne
  • VOOR DE BURGERS:
  • 400 gram rundergehakt
  • 100 gram rode kidneybonen(blik),uitgelekt
  • 100 gram maïskorrels uit blik
  • 1 rode peper ,fijngesneden
  • 2 tl. komijn
  • 1 ei
  • VOOR DE TOMATEN SALSA:
  • 2 tomaten, fijngesneden, zaad verwijderd
  • 1/4 komkommer , fijngesneden
  • 2 takjes peterselie , fijngeneden
  • 1/2 citroen, sap uitgeknepen
  • 1/2 dl. olijfolie
  • zout en peper
  • VOOR DE GARNERING:
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 rode ui ,in ringen
  • sla naar keuze

Bereiden

Schep de ingrediënten voor de salsa door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Verwarm een grillpan. Vermeng het gehakt met de bonen,de maïs,de rode peper,de komijn en het ei. Breng op smaak met zout en peper. Vorm 12 platte balletjes van het mengsel en laat ze 30 min. in de koelkast rusten. Rijg ze per 3 aan lange prikkers en grill ze in 5-10 min. gaar in de grillpan. Snijd de broodjes open en leg op de onderste helften 2 zongedroogde tomaten,uienringen en sla. Leg de prikkers erop en schep er een lepel salsa op. Dek af met de bovenste helften en geef de rest van de salsa erbij.

Materialen

grillpan lange prikkers

Bronvermelding