Menu
Captain's Dinner (Capucijner-tafel)
Ingrediënten
- capucijners
- bijgerechten:
- mosterd
- piccalilly
- zilveruitjes
- kleine augurkjes
- gesnipperde rauwe ui
- groene salade, zonder dressing
- tomatensalade
- appelmoes
- gekookte krieltjes
- 2 eetl olijfolie
- gebakken uienringen
- vet spekblokjes
- 4 eetl braadboter
- rund(draadjes)vlees
- slavinken
- speklapjes
Bereiden
Indien je 'draadjesvlees' erbij wilt serveren, zul je dit als eerste moeten maken. Snij het vlees als het gaar is in kleinere stukken.
Doe de monsterd, piccalilly, zilveruitjes, kleine augurkjes, appelmoes, genipperde ui en groene salade op schaaltjes.
Kook de capucijers (of warm ze op als ze al gaar zijn)
Maak een tomatensalade (zie recept elders in dit kookschrift).
Bak het vet spek uit en bak de speklapjes en de slavinken in wat braadboter.
Bak een in ringen gesneden ui krokant in een paar lepels olijfolie
Houd alles wat warm geserveerd moet worden warm in de pan of in de oven.
Dek de tafel mooi en eet smakleijk.
Suggestie nagerecht: een "echt Hollands" toetje, zoals Custardpudding en/of Griesmeelpudding met rozijnen en Bessensap
Materialen
veel schaaltjes waarvan een aantal oven en/of magnetronbestendig - voldoende rechauds om alles warm te houden