Hutspot met oud hollandse groenten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 27-11-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 2 st winterwortelen
  • 1/2 st knolselderie
  • 2 st pastinaak
  • 1 pot rundvleesbouillon
  • 1 st gerookte worst

Bereiden

aardappelen,worten,pastinaak en selderie schillen en in stukken in een grote pan leggen. de pot bouillon erover gieten en pl/min. 15 min. koken. In een vergiet afgieten boven een kom en uitlaten stomen. Terug in de pan doen met een klont (room)boter, even stampen tot een grove massa e.v.t. nog wat kookvocht en peper en zout naar smaak toevoegen. serveren met de rookworst en grove mosterd.

Materialen

aardappelen,wortel,pastinaak en selderie schillen en in stukken in een grotepan leggen.pot boullion erover gieten. pl/min 15min koken. in een vergiet afgieten en even uit laten stomen, terug in de pan doen met een klont (roomboter) peper en zout naar smaak toevoegen

Bronvermelding