Menu
Hutspot met oud hollandse groenten
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 2 st winterwortelen
- 1/2 st knolselderie
- 2 st pastinaak
- 1 pot rundvleesbouillon
- 1 st gerookte worst
Bereiden
aardappelen,worten,pastinaak en selderie schillen en in stukken
in een grote pan leggen. de pot bouillon erover gieten en pl/min.
15 min. koken. In een vergiet afgieten boven een kom en uitlaten
stomen. Terug in de pan doen met een klont (room)boter, even stampen
tot een grove massa e.v.t. nog wat kookvocht en
peper en zout naar smaak toevoegen.
serveren met de rookworst en grove mosterd.
Materialen
aardappelen,wortel,pastinaak en selderie schillen en in stukken in een grotepan leggen.pot boullion erover gieten. pl/min 15min koken. in een vergiet afgieten en even uit laten stomen, terug in de pan doen met een klont (roomboter) peper en zout naar smaak toevoegen