Monique's Italiaanse Paprika's

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2004 | 29 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 mooie rode paprika's
  • 4 rijpe tomaten (roma of tros)
  • 2 tenen knoflook
  • 8 ansjovisfilets
  • olijfolie

Bereiden

Snijd de paprika's doormidden, dwars door de steel heen, deze moet er aan blijven zitten. Verwijder de zaadjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in parten. Snijd de knoflook in dunne schijfjes. Knip de uitgelekte ansjovis in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de paprikahelften in een ovenschaal. Leg in elke helft 2 parten tomaat met de bolle kant naar boven. Verdeel er de knoflookschijfjes over en de ansjovisstukjes. Druppel over elke helft 1 eetl. olijfolie en maal er flink wat peper over. Zet dan de schaal 50 a 60 min. in de oven. Geef ieder 2 paprikahelften. Hierbij hoeft alleen een stukje lekker vers brood en een glas (italiaanse) wijn. Eet smakelijk!

Materialen

Niet te geloven dat je met zo weinig ingredienten zo'n verrukkelijk gerecht kunt maken! Schrik niet van de ansjovis, lost zowat op. Het smaakt dan niet naar vis, maar geeft een heerlijk zilte smaak.

Bronvermelding