Bulghurpilaf met prei, kaas en noten

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 11-12-2007 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 dunne preien
  • 1 kleine ui
  • 200 gr bulghur
  • 1 eetl zonnebloemolie
  • 2 theel kerriepoeder
  • 4-5 dl groentebouillon
  • 25 gr ongezouten cashewnoten
  • 50 gr geraspte 30 + kaas
  • zout, peper

Bereiden

Maak de preien schoon en snijd het witte en het lichtgroene deel in smalle ringen. Pel en snipper de ui. Was de bulghur in een zeef onder koud stromend water tot het water helder blijft. Laat de bulghur uitlekken. Verhit de olie in een braadpan en roerbak de prei en de ui ca. 2 minuten. Strooi de kerrie erover, voeg de bulghur toe en roerbak het geheel nog ca. 1 minuut. Schenk er zoveel bouillon over de dat bulghur net onderstaat. Breng de bouillon aan de kook en laat de bulghur, afgedekt op een laag vuur, in ca. 10 minuten gaar worden. Roer af te toen en voeg, indien nodig, een klein scheutje bouillon toe. Rooster intussen in een droge koekenpan de noten en laat ze op een bord afkoelen. Breng de pilaf op smaak met peper en zout en strooi de noten en kaas erover.

Materialen

hapjespan/braadpan/wok, zeef

Bronvermelding