Monique's Cajun Gehaktschotel

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2004 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 a 2 grote uien
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 4 a 5 stengels bleekselderij
  • 2 a 3 eetl. olie
  • 3 tenen knoflook
  • 750 gram rundergehakt
  • 3 a 4 theel. cajunkruiden
  • 1 blik geconc. champignoncremesoep
  • 1 grote beker creme fraiche of room culinair
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 zak tortillachips Casa Fiesta zwart
  • 1 zakje geraspte kaas

Bereiden

Maak ui, paprika en bleekselderij schoon en snijd ze in niet te kleine stukken. Pel de knoflook. Verhit 2 eetl. olie in een braadpan en bak hierin de ui, paprika en selderij in 3 min. lichtbruin. Voeg het gehakt toe en bak dit, af en toe omscheppend in 5 min. rul en bruin. Pers de knoflook erbij. Roer de cajun-kruiden erdoor en bak die heel even mee. Verwarm de oven voor op 225 graden C. Roer de soep, de creme fraiche en de tomatenpuree door het gehakt en warm dit nog even mee (tot hier kan dit gerecht langer van te voren gemaakt worden. Tip: laat het in de braadpan en warm even goed door voordat het in de ovenschaal gaat, anders moet het te lang in de oven om door en door warm te worden). Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olie en schep het gehaktmengsel erin. Verdeel een flinke laag tortillachips erover en bestrooi met de kaas. Zet de schotel circa 20 min. in de hete oven, tot de bovenkant mooi bruin is. Bij onverwacht meer eters kan deze schotel makkelijk uitgebreid worden met meer groenten of een blik mais. Serveer meteen, gloeiend heet uit de oven met een frisse salade erbij en zet wat schaaltjes tortillachips op tafel.

Materialen

Een heerlijke eenpans-ovenschotel, leuk als er mensen komen eten. Kan langer van te voren voorbereid worden en is ook gemakkelijk uit te breiden.

Bronvermelding