Aubergineschotel

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 35 minuten,

Laatst aangepast: 15-04-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg. aubergines
  • 1 st middelgrote ui
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr. gepelde tomaten uit blik
  • 1,5 dl. volle yoghurt
  • 100 gr. cottagecheese
  • 50 gr. geraspte kaas

Bereiden

Snijd de aubergine in plakken en bestrooi ze met zout. Laat ze in een vergiet ongeveer een half uur uitlekken. Dep ze daarna droog met keukenpapier. Hak een ui fijn en bak die in wat olijfolie. Voeg de fijngeknepen knoflook en de tomaten toe en laat een paar minuten op een laag vuur staan. Prak ze daarna klein. Verwarm de oven voor op 200 gr. C. Bak in een aparte pan de aubergine in wat olijfolie tot die aan twee kanten bruin is. Meng de yoghurt en de cottagecheese en breng op smaak met peper en zout. Bedek de ovenschotel met de plakken aubergine. Bedek met wat uien-tomatenmengsel en de yoghurt met cottagecheese. Herhaal dit laag voor laag en eindig met de aubergines. Strooi de geraspte kaas eroverheen en zet de schotel 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Materialen

ovenschaal.

Bronvermelding