Menu
Biefstukrolletjes met bosui en koriander (thais achtig)
Ingrediënten
- 2 biefstukjes
- 1 winterwortel (of bospeen in seizoen)
- 2 handjes koriander
- 2 bosuitjes
- 1 el thaise rode curry
- 1 el vissaus
- 1 el sojasaus, gewoon of japans
Bereiden
Snij de wortel in dunne reeptjes (julienne) en doe hetzelfde met de bosui (in de lengte reepjes maken) Doe je wortelreepjes in het vergiet boven de gootsteen en giet er wat kokend water overheen, hierdoor garen ze wat voor. Snij de biefstuk zo door de helft dat je twee dunne lapjes krijgt (wanneer je rosbielapjes koopt zijn ze al dun genoeg). Neem een lapje, smeer beide kanten in met een beetje currypasta. Doe een beetje wortel en een beetje bosui op het lapje. Rol het op tot een rolletje en bind dicht met het stukje keukentouw. Ik gebruik hier heel erg ouderwetse flos voor, zonder toegevoegde middeltjes, omdat mn oma dat doet. Wanneer je zo alle lapjes hebt opgerold kan je de boter in de koekenpan laten smelten. Laat het goed heet worden zonder dat de boter aanbrand! Bak vervolgens in ongeveer twee minuten de buitenkant van de rolletjes goed aan (vlees mag nog licht roze aan de binnenkant zijn. Sprenkel op het laatste moment in de pan een eetlepel vissaus en een eetlepel sojasaus over de rolletjes heen, rol ze er even doorheen en haal ze uit de pan. smullen maar!
Materialen
-goede koekenpan -vergiet -keukentouw of onbewerkt flosdraad -goed scherp mes