Gepofte aardappels met kruidenyoghurt en krokante ham

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 03-03-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote kruimige aardappels
  • 4 eetl boter of margarine
  • 150 ml griekse yoghurt
  • 3 eetl peterselie fijngehakt[vers of diepvries]
  • 3 eetl helft fijngesn. helft in stukjes van 1 cm
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode ui fijngehakt
  • zout en versgemalen peper
  • 100 gr gerookte ham [b.v coburger of ardenner

Bereiden

voorbereiding; Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappels aan de bovenkant kruislings in en leg ze, elk apart op een ruim stuk aluminiumfolie. Leg bovenop de aardappels een stukje boter, neem de folie naar boven toe samen en sluit het pakketje stevig. Bereiding; Leg de ingepakte aardappels in de oven en laat ze in 45 minuten door en door gaar worden. Roer de yoghurt los met peterselie, fijngesneden bieslook, knoflook en ui. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een koekenpan droog voor en leg de hamplakjes erin, ze trekken direct krom. Bak de hamplakjes tot ze net bruin worden, keer ze dan en bak de andere kant nog even, zodat ze knapperig zijn. Leg ze op een laagje keukenpapier en verkruimel ze. Haal de aardappels uit de folie en leg ze op de borden. Trek de schil wat verder open en haal het kruim met een vork los. Schep op elke aardappel een volle lepel kruidenyoghurt en bestrooi ze met krokante ham en grof gesneden bieslook.

Bronvermelding