Indische cake

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 01-03-2008 | 45 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram Cakemeel
  • 300 gram donker bruine basterdsuiker
  • 6 eieren
  • 250 gram boter (probeer eens met vloeibaar bak en braad)
  • 4 theelepels kaneel
  • 3 theelepels kruidnagelpoeder
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 1 1/2 theelepel cardemon

Bereiden

De boter goed mixen met de basterdsuiker, daarna voeg je een voor een de eieren toe; dit goed en luchtig mixen. Hoe langer je dit mixt hoe luchtiger de cake wordt. Voeg nu de kruiden en cakemeel toe. Doe het cakebeslag in een vorm en bak de cake ongeveer 50 min bruin op 160 graden. Prik met een satestok even in de cake en kijk of het stokje droog is. Als het stokje droog is, is de cake gaar

Bronvermelding