Appelkwarktaart

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.
Bereiding: 70 minuten,

Laatst aangepast: 02-03-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr zoet zure appels
  • 3 eetl citroensap
  • 100 gr boter
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • 250 gr kwark
  • 150 gr cakemeel/zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr amandel schaafsel
  • 2 eetl suiker

Bereiden

Oven voorverwarmen op160 grad.Appels schillen en partjes snijden.Besprenkel ze met de helft van het citroensap. Roer of mix de boter en de suiker tot een luchtige massa. klop de eieren er een voor een door. Meng de rest van het citroensap door de kwark. Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker. Spatel het cakemeel er luchtig door. Vet de vorm in. Scheplhet beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel de partjes over het beslag. Strooi de amandelen erover.Meng suiker en kaneel en strooi dit mengsel over de appel en amandel.Bak de cake iets onder het midden van de oven in ca.50 minuten bruin en gaar.

Materialen

Springvorm doorsnee 24 cm

Bronvermelding