Daging Rendang

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 45 minuten, Wachten: 360 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 01-04-2006 | 48 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gr Rundvlees
  • 4 el arachideolie (pindaolie)
  • 6 blaadjes djeroek poerote (limoenblaadjes)
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 5 cm laos
  • 1 el ketoembarpoeder
  • 2 tl djintenpoeder
  • 2 el gula djawa (vloeibare palmsuiker)
  • 1 tl zout
  • 500 ml dikke kokosmelk (kara/tropical)
  • 4 st rode lombok (pepers)
  • 4 st kleine sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el sambal oelek

Bereiden

Snijd het vlees in blokjes, snij het citroengras in stukken en kneus het, rasp de laos. Snij de pepers door midden, verwijder de pitjes en snij ze in dunne reepjes. Snij de sjalotjes in kleine stukjes, kneus de knoflook en doe dit samen met de sambal in de keukenmachine. Bak de sjalotjes, knoflook en sambal (of de pasta) op met de arachideolie (5 minuten). Voeg citroengras, laos, ketoembar, djinten, vloeibare palmsuiker, pepers en zout toe. Roer alles even goed om. Voeg het vlees toe. Bak het vlees heel kort even mee. Giet de cocosmelk eroverheen. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur lager. Voeg de limoenblaadjes toe. Laat het vlees ongeveer 4 tot 5 uur zonder deksel sudderen tot het rundvlees mals is. Blijf ondertussen roeren. Wordt het gerecht al droog en dreigt het aan te branden, terwijl het vlees nog niet mals is, voeg dan een klein beetje water toe. Het gerecht is klaar als het vlees mals en de saus dik is en het rode ( van de sambal) cocosvet boven komt drijven. Verwijder de limoenblaadjes en serveer met rijst en atjar.

Materialen

Keukenmachine

Bronvermelding