'Dumplings met Goudse kaas, lekker snackje' (Pasen), van Jeannette (streekspecialiteit)

Anders, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 12-11-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 175 g Goudse kaas .......

Bereiden

half witbrood ca. 400 g 175 g fijn geraspte belegen Goudse kaas 90 g boter zout en peper uit de molen 1 flinke mespunt mosterdpoeder (Colmans) 2 eieren olie voor het frituren - Snijd de korsten van het brood. Verdeel het brood in stukken en leg ze in de mengkom van de foodprocessor, waarin het cirkelmes is geplaatst. Laat de machine net zolang draaien tot een fijn en gelijkmatig kruim is verkregen. - Vermeng in een kom de geraspte kaas met de zachte boter. Voeg zout, peper en mosterdpoeder toe. Roer daarna de eieren er een voor een door. Blijf roeren tot een glad mengsel is verkregen. Voeg er vervolgens beetje voor beetje, onder voortdurend roeren, zoveel broodkruim aan toe tot een vrij stevige massa is verkregen. Dek de kom af met plasticfolie en laat de massa een half uur op een koele plaats rusten. - Meng het deeg opnieuw en vorm balletjes zo groot als walnoten. Wentel de balletjes door het resterende broodkruim. Druk het kruim vrij stevig op de balletjes. Laat de balletjes een half uur op een koele plaats rusten. Bak de dumplings in de hete olie goudbruin. Laat ze even op een stuk keukenpapier uitlekken en dien ze daarna onmiddellijk op. - Tip: Presenteer de dumplings op een met een servet beklede schaal en kommetjes Franse mosterd. Geniet u maar van dit speciale gerecht!

Materialen

Het recept voor dumplings komt uit Engeland. Vooral in de Cotswolds (omgeving Oxford) staan ze bekend als een echte streekspecialiteit. Ze worden er met de kaas uit de regio bereid. De dumplings worden voornamelijk als appetizers gepresenteerd. Ze smaken goed bij koele droge witte wijn.

Bronvermelding