Atjar Ketimoen

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 01-04-2006 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 dl olie
  • 2 cl witte azijn
  • 15 gr suiker
  • 3 st lombok (rode pepers)
  • 3 st rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 st komkommer
  • peper
  • zout

Bereiden

Snij de komkommer over de lengte in vieren. Verwijder nu de zaadlijsten en snij de komkommers in langwerpige schijven. Doe deze in een schaal en voeg er de in ringen gesneden rode ui, gehakte knoflook, suiker, azijn en olie toe. Snij de rode pepers door midden en verwijder de zaadjes. Snij de pepers nu in fijne strips en voeg dit tevens toe aan de komkommer. Laat de atjar onder af en toe roeren plus minus 4 uur in de koeling staan.

Bronvermelding