Menu
Gevulde Mozzarella
Ingrediënten
- 100 gram zwarte olijven, fijngesneden
- 4 gedroogde tomaatjes, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 tl kappertjes
- 6 - 7 el olijfolie
- 1/2 el citroensap
- zout/peper, versgemalen
- 2 mozzarella kaasjes
- 4 plakken bacon
- 1 `tl rozemarijnnaaldjes
- 1 el azijn
- 50 gram rucola sla
- 75 gram kerstomaatjes
Bereiden
Oven voorverwarmen op 150 graden.
Vulling: olijven, gedroogde tomaatjes, knoflook en kappertjes mengen met 2 - 3 olijfolie, citroensap, zout en versgemalen peper.
Mozzarella overlangs halveren en halve kaasjes iets uithollen. Plak bacon om zijkant van kaas wikkelen. Uitgeholde kaasjes in ovenschaal zetten, vulling erover verdelen en bestrooien met rozemarijn.
Kaasjes in midden van oven 10 minuten verwarmen.
Intussen dressing kloppen van azijn, 4 el olie, zout en versgemalen peper. Sla, kerstomaatjes halveren en met de dressing mengen. Salade en kaasjes over bordjes verdelen.
Lekker met ciabatta