'Mango Mascarponedessert met Cantuccini'

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 24-02-2018 | 40 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram Cantuccini koekjes (Italiaanse amandelkoekjes)
  • 1 dl slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram mascarpone
  • 1 grote rijpe mango
  • 4 el citroensap

Bereiden

V o o r b e r e i d e n (kan enkele uren van tevoren): 4 Amandelkoekjes achterhouden. Rest van koekjes in plastic zak met deegroller grof verkruimelen. Slagroom met suiker lobbig kloppen. Mascarpone erdoor spatelen en mengsel in koelkast zetten. Mango schillen en vruchtvlees van pit snijden. Helft van mango in mooie schijfjes snijden en besprenkelen met 2 el citroensap. Rest van mango pureren met 2 el citroensap. Mango-mascarponemousse en mangoschijfjes afgedekt in koelkast bewaren. B e r e i d e n : Helft van verkruimelde koekjes over 4 hoge glazen verdelen. Helft van mousse erop scheppen. Rest van koekjes erover verdelen met helft van mangoschijfjes. Rest van mousse erover vedelen. Garneren met rest van mangoschijfjes en amandelkoekjes erin steken.

Bronvermelding