Stroopwafel soufflé

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-05-2010 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 stuks Stroopwafels (in blokjes)
  • 100 gram suiker
  • 6 eiwitten
  • 125 gram Banketbakkersroom

Bereiden

Klop de eiwitten stijf en voeg halverwege het kloppen de suiker toe. Roer de banketbakkersroom los met de blokjes stroopwafel. Meng het eiwit en banketbakkersroom luchtig totdat het goed vermengd is. Vul de soufflé- vormpjes op tot de rand. Bak de soufflées af in 9 minuten op 190 graden celcius. Kritieke punten: De randen van de soufflé vorm goed schoonvegen en de oven niet openenen tijdens het bakken! Direkt serveren met een bolletje ijs.

Materialen

Soufflé-bakjes ingevet met boter en bestrooid met suiker. Hete oven (190 graden celcius)

Bronvermelding