Bananentaart

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 45 minuten,

Laatst aangepast: 05-03-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 120 gr. roomboter
  • 120 gr. suiker
  • 2 stuks eieren, losgeklopt
  • 4 stuks bananen, geprakt
  • 1 stuks vanillestokje
  • 225 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetl. melk
  • 1/2 theel. dubbelkoolzure soda
  • pisang ambon
  • poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg geleidelijk de losgeklopte eieren toe. Roer er de geprakte bananen, het merg van het vanillestokje, bakmeel en de in melk losgeroerde dubbelkoolzure soda door. Bak in een met bakpapier bekleedde ronde springvorm in 45-50 minuten gaar. Laat afkoelen. Maak een stevig glazuur van de poedersuiker en pisang ambon en bedek de taart hiermee.

Materialen

Springvorm, doorsnede 22 cm

Bronvermelding