Gebakken kabeljauw op z'n Grieks

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2004 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kabeljauws
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 vleestomaten
  • 100 gram feta
  • 2 theel. tijm
  • 1 dl witte wijn
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • bloem

Bereiden

Snij de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Bestrooi de courgette met wat zout en laat ze 15 min. staan. Afspoelen met koud water en laten uitlekken. Snipper de ui en de knoflook. Snij de tomaten in stukjes. Hak de feta fijn. Doe wat olijfolie in een ruime koekepan en bak hierin de ui met de courgette, gedurende 5 min. op een hoog vuur. Voeg de knoflook en de tomaat toe. Bak het nog 1 minuut mee. Roer de feta, 1 theelepel tijm, wat peper en de witte wijn erdoor, en laat dit zo'n 10 minuten garen. Spoel ondertussen de kabeljauw af met koud water en dep ze droog. Meng de bloem met een theelepel tijm, wat zout en peper. Wentel de kabeljauw door het bloemmengsel. Verhit wat olijfolie in de diepe pan met dikke bodem en bak hierin de vis aan beide kanten bruin en gaar (ca. 8-10 min.). Schep het groentemengsel in de schaal en leg hierop de kabeljauw.

Materialen

Ruime koekepan Diepe pan met dikke bodem. Ruime, diepe schaal

Bronvermelding