Gehaktballen van Librije

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 55 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 13-03-2008 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 2 eet ketjap manis
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el zout
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 kle eieren
  • 80 gr paneermeel
  • 3 el boter

Bereiden

1 meng alle bovenstaande ingredienten ( behalve boter en vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingredienten goed zijn vermengd. verdeel het in vier portie en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 min rusten in de koelkast. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren met de deksel schuin op de pan 45 min op laag vuur gaar worden

Bronvermelding