Aardappel Salade met gerookte Makreel

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 30-09-2008 | 34 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen vastkokend, geschild , in blokjes
  • bekertje zure room à 125 ml.
  • 4-5 el. mayonaise
  • 2 el verse dille, fijn gehakt
  • peper & zout
  • 1 gerookte makreel
  • zakje veldsla à 75 gr.
  • 1 kleine rode ui, in ragfijne ringen

Bereiden

Kook de aardappel-blokjes in een bodempje water met wat zout in ca. 5-10 min. gaar. Giet ze af en laat uitdampen. Meng de zure room met de mayonaise en de dille en breng op smaak met peper & zout. (voeg event. 2 tl. sambal toe ) Schep de dressing door de lauw warme aardappelen. Maak de makreel schoon en verdeel in stukjes. Schep de makreel door de aardappel-salade. Serveer direct of zet op een koele plek weg om de smaken te laten intrekken. Verdeel de veldsla over de borden en schep de salade erop. Garneer met ragfijn gesneden rode uiringen.

Materialen

pan

Bronvermelding