Menu
Earl Grey thee ijs
Ingrediënten
- 5 dl melk
- 3 dl slagroom
- 6 eidooiers (no 2)
- 20 gram blanke stroop (of een volle eetlepel witte su
- 5 theezakjes Earl Gray
Bereiden
De helft van de melk aan de kook brengen. Laat de theezakjes er een half uur intrekken.
Voeg hier de overige melk, room en de helft van de suiker aan toe.
Breng dit mengsel weer tegen de kook aan.
Klop de andere helft van de suiker met de stroop en de eidooiers goed los.
Als de melk tegen de kook is, 1/3 deel langzaam door de ei-suiker mengsel roeren ( tegen
het schiften)en dit mengsel weer door de hete melk doen en doorroeren.
Al roerend de massa tegen het kookpunt brengen, daarna laten afkoelen en minstens 4 uur
koelen in de koelkast.
Voeg als laatste de citroensap toe en draai in de ijsmachine tot een heerlijk thee-ijs