Carrot cake met Frosting oftewel worteltjes taart

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 12-03-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 2 theelepels kokendwater
  • 175 gram bloem
  • 3/4 theelepel zout
  • 2 theelepel kaneel (naar smaak meer)
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1.25 thelepel bakpoeder
  • 120 gram pecan of walnoten (gemalen niet te fijn! word dan

Bereiden

Splits de eieren en meng de eidooiers met de olie, suiker, vanille extrakt en het water goed door elkaar met een mixer. Roer de bloem met het zout, kaneel, nootmuskaat en de bakpoeder los en voeg dit toe aan het olie/ei mengsel. Rasp de wortel in de keukenmachine grof en voeg dan de nooten toe en rasp/maal het geheel verder fijn. Maal noten nooit telang, ze worden dan bitter!. Roer het wortel/nooten mengsel door het andere beslag met een mixer. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf Klop een klein gedeelte van de eiwitten snel door het beslag met een mixer en roer de rest rustig door het beslag. Vul de cake vorm (ca. 25 cm) en zet die in een oven van 200 graden gedurende 45-60 minuten. Laat de cake 15 minuten in zijn vorm afkoelen en haal hem dan verder uit de vorm om af tekoelen op een rooster. Frosting: Meng alle ingredienten door elkaar en besmeer hiermee de cake.

Materialen

ingredienten van de frosting: 200 gr. poedersuiker 5 eetl. creme kaas (=1 pakje?) 1/2 theel. vanille extrakt 2 1/2 eetl. zachte boter snufje zout

Bronvermelding