Griesnockele soep

Soepen, Voorgerecht, 8 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 06-03-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1X gewicht van ei aan Boter
  • 2X gewicht van ei aan Gries
  • Nootmuskaat

Bereiden

Het maken van de echte Nockele:....Let op het gewicht luister erg nauw...dus goed wegen!!! De ei, boter , Nootmuskaat, peper ,zout en Gries goed mengen. Dit laten staan tot het water kookt. Zodra het water kookt zout toevoegen en zachter zetten. Met een lepel een stukje Gries afnemen en op een vochtige hand tot een balletje rollen, dit balletje met een lepel in de hand tot een elips rollen en dit elipsje in het zacht kokende water doen. Als alle elipsen in het water liggen de pan goed schudden!! Niet roeren!! Dit ongeveer een 1/2 uur koken op een laag pitje. De griesnockele zijn gaar als ze niet donkergeel en kruimelig zijn. P.S Tijdens het koken ook een paar keer schudden!!

Materialen

Boulion getrokken van prei, peterselie, ui, peperkorrels, wortel, paprika en zout Op het bord bieslook toevoegen.

Bronvermelding