Andijviestamppot met salami

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 28-03-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1.5 kg Aardappelen.
  • Zout.
  • 400 gr Andijvie
  • 250 gr Salami Toscane.
  • 50 gr Gebakken uitjes.
  • 50 gr Geraspte kaas.
  • 1 jus voor stamppot.

Bereiden

* Aardappelen schillen en wassen en in stukken snijden. * Kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 20 min gaar. * Giet ze af maar vang het vocht op. * Stamp de aardappelen fijn en schep de andijvie en zoveel van het kookvocht door zodat een smeuige stamppot ontstaat. * De salami in blokjes snijden. * Schep de salami en de gebakken uitjes erdoor en warm alles kort door. * Doe de stampot in een ovenschaal en bestrooi de stamppot met de kaas. * Doe de stamppot in een voorverwarmde oven op 200 graden in 10 min gratineren. * Bereid intussen de jus voor stamppot volgens de aanwijzingen op de verpakking. * serveer de jus bij de stamppot.

Materialen

* Mes. * Kookpan. * Stamper. * Hapjespan. * Lepel.

Bronvermelding