Menu
Andijviestamppot met salami
Ingrediënten
- 1.5 kg Aardappelen.
- Zout.
- 400 gr Andijvie
- 250 gr Salami Toscane.
- 50 gr Gebakken uitjes.
- 50 gr Geraspte kaas.
- 1 jus voor stamppot.
Bereiden
* Aardappelen schillen en wassen en in stukken snijden.
* Kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 20 min gaar.
* Giet ze af maar vang het vocht op.
* Stamp de aardappelen fijn en schep de andijvie en zoveel van het kookvocht door zodat een smeuige stamppot ontstaat.
* De salami in blokjes snijden.
* Schep de salami en de gebakken uitjes erdoor en warm alles kort door.
* Doe de stampot in een ovenschaal en bestrooi de stamppot met de kaas.
* Doe de stamppot in een voorverwarmde oven op 200 graden in 10 min gratineren.
* Bereid intussen de jus voor stamppot volgens de aanwijzingen op de verpakking.
* serveer de jus bij de stamppot.
Materialen
* Mes. * Kookpan. * Stamper. * Hapjespan. * Lepel.