'1 Amber's Lasagne de lekkerste

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 30-07-2015 | 70 keer bewaard

Ingrediënten

  • gehakt

Bereiden

: Lasagne bladeren, 500 gram rundergehakt, 1 courgette, 1 aubergine, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 4 eieren, 1 1/2 zakje geraspte kaas (belegen) verse koriander, gedroogde basilicum, oregano, tijm en peterselie. blik gepelde tomatenblokjes, pak tomatensap (die dikke sap) 3 verse tomaten. 1 pak bechamél saus. bloem.Grote rechthoekige ovenschaal. Bereiding: Snijd de uien en knoflook en bak even aan in wat olijfolie, doe daarna het gehakt in de pan en rul gaar, gooi alle kruiden en tomaten producten (de 3 verse even snijden) in de pan en wat zout en peper en laat langzaam sudderen met deksel half op de pan. Snijd de courgette en aubergine in plakken van halve centimeter. En haal deze door de bloem. Doe een laagje olie in een koekepan en bak de courgette en aubergine tot ze bruin zijn (maak de pan niet te vol, bak in meerder porties). Kook de eieren. Zet oven aan op 180 graden. Snij de eieren in plakjes. Als laatst de bechamél saus maken (staat op het pak hoe het moet). Als alles gaar en klaar is ovenschaal invetten en beginnen met een laag van de tomatengehaktsaus erin te doen, daarop een laagje van de gebakken courgette en aubergine(goed verdelen). Dan laagje lasagne. daarop laagje met plakjes ei en erover heen bechamélsaus.weer laagje lasagne, vervolgens laagje tomatengehaktsaus/ courgette en aubergine. Dan weer lasagnebladeren gevolgd door ei-bechamélsaus. Als laatst weer lasagne en tomatensaus met erover heen de kaas, 30 minuten in de oven en 15 minuten laten afkoelen. De lekkerste Lasagne ooit! Ook lekker is mais er door (door de tomatensaus).

Bronvermelding