Menu
Hindoestaans kippetje (Surinaams)
Ingrediënten
- kip
Bereiden
1 el boter
2-3 el olijfolie
4 kippenbouten van prima komaf
1 rode ui, in halve snippers
2 knoflookteentjes, zeer fijn gehakt
1 gele, oranje of rode madam jeanette (zie kader)
1 el garam masala
2 hele takjes selderie
2 el citroensap
ca 200 ml kippenbouillon
4-5 tomaten, grof gehakt
1-2 el zeer fijngehakte selderie
BEREIDING:
Verwarm de boter en olie in een braadpan op hoog vuur en bak de bouten op hoog vuur rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm (in folie of een warme oven). Draai het vuur laag en fruit de ui. Leg de kip terug in de pan en voeg knoflook, peper, garam masala, selderie, citroensap, kippenbouillon en tomaat toe. Breng aan de kook, draai het vuur daarna weer laag en laat de stukken 25-35 min met het deksel op de pan zachtjes gaar worden - draai de bouten halverwege om. Verwijder de (heel gelaten) peper en selderijtakjes, bestrooi de kip met fijngehakte selderij.
Lekker bij brede mie met in kippenbouillon gestoofde kousenband.