Kip-roquefortsalade met cranberry's

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 16-11-2004 | 23 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram Verse cranberry's
  • 2 el water
  • 4 el notenolie
  • 100 gram suiker
  • 2 el frambozenazijn (of citroensap)
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el water
  • 1 krop friseesla
  • 50 gram pecannoten (of walnoten)
  • 75 gram roquefort verkruimeld
  • 150 gram gerookte kipfilet

Bereiden

Kook de cranberry's heel kort met het water en de suiker tot de suiker is opgelost. Laat de bessen afkoelen. Klop een dressing van de notenolie, azijn, honing en het water. Was de sla, hak de noten grof (nadat deze eerst even zijn warm gemaakt in een koekepannetje) en snijd de kip in plakken. Verdeel de sla over de borden. Verdeel er de dressing, noten, verkruimelde roquefort en de plakken kip over. Garneer de salade met de cranberry's en blaadjes basilicum.

Bronvermelding