Duitse marsepein-maanzaad cake

Gebak, Hapje, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 50 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 27-08-2005 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g maanzaad
  • 100 g marsepein of amandelspijs
  • 100 g margarine of boter
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren (M-L)
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g maizena
  • 2 tl bakpoeder

Bereiden

Maal het maanzaad fijn in de keukenmachine. Snijd de marsepein klein en voeg margarine (eventueel vooraf gesmolten of vloeibare) toe. Roer met de mixer tot en smeuÏge massa. Voeg al roerend de suikers in gedeelten toe, tot een gladde massa is ontstaan. Roer de eieren er één voor één door, het volgende pas toevoegen als het vorige goed is opgenomen. Meng maanzaad met het meel, de maizena en het bakpoeder en roer dit er ook door. Vet de cakevorm in (eventueel bestuiven met bloem) en vul met het deeg. De vorm mag niet meer de 2/3 vol zijn. Bij een oven met uitsluitend bovenwarmte afdekken met aluminiumfolie (laatste 5 minuten verwijderen). Bak op ongeveer 150 graden in 45-60 minuten gaar. Controleer 5 minuten voor het einde de gaarheid, eventueel iets langer bakken. De cake na het bakken eerst 5-10 minuten in de vorm laten afkoelen en dan storten. Op een rooster geheel laten afkoelen. In plakken serveren.

Materialen

keukenmachine, cakevorm (25X11 of 1 l), ev. aluminiumfolie

Bronvermelding