Gevulde bolletjes

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 09-03-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 60 gram boter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 500 gram kipfilet , in blokjes
  • 1 prei , in dunne ringen
  • 50 gram bloem
  • 500 ml kippebouillon (van tablet)
  • 125 ml slagroom
  • 3 el witte wijn
  • 1 el fijngehakt dragon of 2 tl gedroogde dragon
  • 4 harde bruine bolletjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit 1 el boter in een pan en fruit het sjalotje. Voeg de blokjes kip toe en bak ze 4 a 5 minuten. Meng er de prei door en bak alles alles nog 3 minuten. Breng op smaak met zout & peper. Zet even apart. Smelt in een andere pan de rest van de boter, voeg al roerend de bloem toe en bak deze kort mee. Schenk scheutje voor scheutje en al roerende de bouillon erbij. Klop het mengsel met een garde goed door tot de klontjes zijn verdwenen. Voeg slagroom, wijn en dragon toe. Roer goed door en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep het kippemengsel in de saus en laat alles een paar minuten sudderen tot de ragout een mooie dikte heeft. Snijd intussen de bovenkant van de bolletjes en hol de broodjes uit. Verwarm de broodbakjes plus deksel 3 a 4 minuten in de oven. Verdeel de kippenragout over de bolletjes en leg de dekseltjes erop.

Bronvermelding