Menu
Kaashapjes van alles wat
Ingrediënten
- kaas
Bereiden
kaasrolletjes gevuld met bieslookroomkaas
6 plakken jonge kaas
150 gram roomkaas, bijvoorbeeld Mon Chou
4 eetlepels fijngehakte bieslook
mespunt witte peper
mespunt paprikapoeder
Korst verwijderen van de plakken kaas. Roomkaas vermengen met 3 eetlepels bieslook, peper en paprikapoeder. Kaasplakjes voorzichtig oprollen en ± 1 uur in de koelkast laten opstijven. De plakjes in vieren snijden. Rolletjes met de platte kant, dus snijkant, op een schaal zetten. Rolletjes vastzetten met met een cocktailprikker. Bestrooien met de rest van de bieslook en serveren.
---
Hamrolletjes met roomkaas en paprika
6 plakjes achterham
100 gram roomkaas, bijvoorbeeld mon chou
½ rode paprika
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Was de paprika. Verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snij de helft van de paprika in hele dunne reepjes. De andere helft van de paprika wordt niet gebruikt.
Besmeer de plakjes ham met de roomkaas. Verdeel de paprikareepjes over de roomkaas en bestrooi dit weer met de fijngehakte peterselie.
Rol de plakjes ham voorzichtig op en laat ze ± 1 uur opstijven in de koelkast. Snij de plakjes ham in drieën. Steek er een cocktailprikker in.
--
Kerstomaatjes met pittige kaasvulling
1 bakje kerstomaatjes
2 zoetzure augurkjes
100 gram geraspte oude kaas
4 eetlepels mayonaise
2 theelepels scherpe mosterd
1 sjalotje
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Hol de tomaatjes uit en laat ze goed uitlekken. Maak ondertussen de vulling. Hak de augurkjes heel fijn. Pel en snipper het sjalotje heel fijn. Meng de geraspte kaas, mayonaise, mosterd en bieslook goed door elkaar. Vul nu de tomaatjes met dit mengsel. Zet ze op een mooie schaal, versierd met wat slablaadjes en bestrooi de tomaatjes met de fijngehakte peterselie.
Een heerlijk hapje en heel goed voor te bereiden.
--
Mousse van feta met rode paprika en knoflook
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel pittige paprikapoeder
mespunt kerriepoeder
250 gram feta kaas
1 eetlepel gehakte peterselie
Maak de paprika schoon en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie en fruit hierin de paprika samen met de knoflook, kerriepoeder en paprikapoeder ± 15 minuten op een lage warmtebron. Laat de paprika afkoelen. Verkruimel de feta.
Doe de feta, peterselie en paprika met knoflook, samen met de olie in de mengkom van de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer. Pureer dit tot een gladde massa. Proef even of er nog kruiden bij moeten ! Deze mousse is een paar dagen houdbaar in de koelkast.
--
Kaas-hamrolletjes
1 blikje croissantdeeg
100 gram achterham
100 gram geraspte belegen kaas
2 eetlepels chilisaus of tomatenketchup
Snij de ham in smalle reepjes. Rol het croissantdeeg uit en verdeel dit in 3 gelijke rechthoeken. Druk de schuine naden goed tegen elkaar. Bestrijd de plakken croissantdeeg met de chilisaus of tomatenketchup. Verdeel de reepjes ham en de geraspte kaas over de plakken croissantdeeg. Rol het croissantdeeg vanaf de korte zijden op. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de rollen in plakken van ± 2 cm en leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kaas-hamrolletjes ± 15 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin.