Menu
Kipfilet gevuld met kruidenroomkaas in rauwe ham
Ingrediënten
- kipfilet
Bereiden
4 enkele kipfilets
1 klein pakje roomkaas met kruiden
4 plakken rauwe ham
20 gr. boter
1 bekertje crème fraiche (125 ml.)
1 glas witte wijn
1 theelepel paprikapoeder
peper en zout
Kipfilet in de lengte opensnijden en dik insmeren met kruidenroomkaas. Dichtklappen en inpakken in een plak rauwe ham. Kipfilet niet kruiden, want de ham heeft al voldoende zout. Boter verhitten en de kipfilets hierin rondom snel aanbraden. Kip uit vet nemen en in vuurvaste schaal leggen. Boter afblussen met glas witte wijn. Crème fraiche toevoegen en onder goed roeren saus iets laten inkoken. Saus op smaak brengen met paprikapoeder, peper en zout. Saus over de kipfilet gieten en in afgedekte vuurvaste schaal in een voorverwarmde over (200 graden C) in ± 20 - 25 min gaar laten worden.
Lekker met pasta, rijst of gebakken aardappeltjes.
Als groente is heerlijk bundeltjes sperziebonen gerold in een plakje spek. Een plakje spek om ± 5 beetgaar gekookte sperzieboontjes. In een platte schaal in de magnetron (± 3 min. Op 600 Watt). Snel en lekker. Doperwtjes (natuurlijk diepvries) zijn lekker. Ook een grote bak sla is hier heerlijk bij. IJsbergsla kun je al langer van tevoren voorbereiden