Biefstuk met gorgonzolasaus en sjalotjes

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 15-12-2021 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 stuks sjalotjes
  • 1 teen knoflookteen
  • 50 gram gorgonzola of andere blauwschimmelkaas
  • 30 gram boter
  • 2 / 100 gram elk biefstukken
  • zout en versgemalen peper
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1/8 liter creme fraiche

Bereiden

Snijd de gepelde sjalotjes, in de lengte, in 6 partjes. Snipper het gepelde knoflookteentje en verkruimel de kaas. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken snel aan beide kanten bruin. Bestrooi het vlees met zout en peper , neem het uit de pan en houd het afgedekt met aluminiumfolie warm. Bak in de achtergebleven boter de sjalot en knoflook zachtjes ca. 4 minuten. Schenk de wijn erbij en breng die aan de kook; schraap hierbij de aanbaksels van de panbodem los. Laat de wijn tot de helft inkoken. Voeg de creme fraiche toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg de verkruimelde kaas toe en laat die, al roerende zachtjes smelten. Leg de biefstukken in de saus en voeg het uitgelopen vocht toe. Laat de biefstukken in ca. 1 minuut warm en rose worden. Serveer de biefstukken met de saus en de sjalotjes erover. Lekker met (verse) pasta en geroosterde tomaten (zie ook in dit kookschrift) Variatie: Varkensfilet in plaats van biefstuk. Bak de filets ca. 5 minuten per kant gaar en bruin.

Materialen

mes, koekenpan met anti aanbaklaag, aluminiumfolie, houten lepel

Bronvermelding