Abrikozen-amandel trifle

Anders, Nagerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 09-03-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 75 ml sinaasappelsap
  • 50 ml sinaasappellikeur
  • 2 tl citroensap
  • 200 ml abrikozencompote
  • 175 gram gewelde abrikozen in dunne reepjes
  • 175 gram cantuccini-amandelkoekjes in stukjes
  • 2 cups gepasteuriseerd eiwit (of 2 gewone eiwitten)
  • 2,5 el fijne kristalsuiker

Bereiden

In een kom mascarpone met sinaasappelsap, likeur, citroensap en abrikozencompote met de mixer in 3-5 minuten luchtig kloppen. Op de bodem van een schaal (de schaaltjes) 1/3 deel van het mascarpone mengsel scheppen en helft van de abrikozen en de helft van de koekjes verdelen. Deze volgorde nog een keer herhalen en afdekken met de rest van de mascarpone. De schal in de koelkast zetten en de trifle minstens 1 uur laten opstijven. Overgrill voorverwarmen. Een kom vetvrij maken door hem met een stukje keukenpapier met enkele druppels citroensap in te wrijven. In de kom eiwit met suiker met de handmixer zo stijf kloppen dat het pieken vormt. Stijfgeklopt eiwit op de trifle scheppen. Schaal ongeveer 10 cm onder de hete grill schuiven en eiwit in enkele minuten goedbruin laten kleuren. Direct serveren

Materialen

handmixer, keukenpapier, rechte hittebestendige glazen schaal of 6 kleine hitte bestendige schaaltjes.

Bronvermelding