Zwitserse kaasfondue

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 01-04-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr Gruyere
  • 150 gr Emmenthaler
  • 100 gr Appenzeller
  • 2 dl witte wijn
  • 1 teen knoflook
  • vers gemalen peper
  • 1 el maizena (afgestreken)
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 10 druppels citroensap

Bereiden

De fonduepan goed inwrijven met de doorgesneden teen knoflook. Maak de maizena aan in een kopje met wat wijn en de citroendruppels. Doe de rest van de wijn in de fonduepan en breng dit tot het kooppunt (niet koken). Voeg dan de kaas beetje bij beetje al roerend toe. Daarna de maizena-oplossing al roerend toevoegen. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat en afmaken met de kirsch. Als de massa mooi glad is kunt u de pan op tafel zetten op een brandend rechaud.

Materialen

Fonduepan

Bronvermelding