Menu
Currykip met cashewnoten
Ingrediënten
- kpfilet
Bereiden
2 el olie
2-3 el rode currypasta
500 g kipfilet, in repen
250 ml kokosmelk
300 g sperziebonen
2 el Japanse sojasaus
1 el suiker
zout
2 tl geraspte limoenschil
2 el grof gesneden (Thaise) basilicum
2 rode chilipepers, zonder zaad, in ringetjes
100 g geroosterde cashewnoten
Verhit de olie en bak daarin de currypasta enkele minuten. Roer de kip erdoor en nog 2 min. Voeg de kokosmelk, sperziebonen, sojasaus, suiker, zout naar smaak en limoenschil toe. Laat de curry ca 7 min zachtjes sudderen tot de kip en de sperziebonen gaar zijn. Bestrooi het gerecht voor serveren met de basilicum, chilipepers en cashewnoten. Serveer er witte rijst bij, bijvoorbeeld in een vormpje gedrukt en gestort als een 'taartje'. Of in een savarinringvorm op een groot bord met in het gat en er omheen de curry geschept.