Currykip met cashewnoten

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • kpfilet

Bereiden

2 el olie 2-3 el rode currypasta 500 g kipfilet, in repen 250 ml kokosmelk 300 g sperziebonen 2 el Japanse sojasaus 1 el suiker zout 2 tl geraspte limoenschil 2 el grof gesneden (Thaise) basilicum 2 rode chilipepers, zonder zaad, in ringetjes 100 g geroosterde cashewnoten Verhit de olie en bak daarin de currypasta enkele minuten. Roer de kip erdoor en nog 2 min. Voeg de kokosmelk, sperziebonen, sojasaus, suiker, zout naar smaak en limoenschil toe. Laat de curry ca 7 min zachtjes sudderen tot de kip en de sperziebonen gaar zijn. Bestrooi het gerecht voor serveren met de basilicum, chilipepers en cashewnoten. Serveer er witte rijst bij, bijvoorbeeld in een vormpje gedrukt en gestort als een 'taartje'. Of in een savarinringvorm op een groot bord met in het gat en er omheen de curry geschept.

Bronvermelding