Oostenrijkse aardappelsalade met zelf gemaakte mayonaise

Salades, Bijgerecht, 6 personen, Anders.

Laatst aangepast: 10-03-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel azijn (of 1/2)
  • 1 kilo gekookte aardappels
  • zout/peper
  • 1 pot augurken (naar smaak)
  • 1 uit
  • bieslook
  • 1 ei (voor de mayonaise)
  • olie (voor de mayonaise)
  • 1/2 eetlepel mosterd (oor de mayonaise)
  • citroensap

Bereiden

De mayonaise: Breek het eitje in een schaal en voeg citroensap en mosterd toe en begin te kloppen. Voeg langzaam kleine scheutjes olie toe en blijf goed kloppen (met de hand) tot het dik en geel genoeg is. Voeg naar smaak peper en zout toe. De salade: Snij de aardappels klein in de mayonaise schaal en voeg zout/peper, ui en de bieslook toe. Roer dit rustig om tot het gelijkmatig verdeeld is en voeg een kleinbeetje azijn en suiker naar smaak toe. Snij de augurg in kleine blokjes en roer dit ook door. Goed koelen en klaar.

Materialen

garde, meng kom, mes en het vinger spitse gevoel

Bronvermelding