Menu
Appeltaartjes met een honingkorstje
Ingrediënten
- appels
Bereiden
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
3 appels
3 eetl. vloeibare honing
15 g boter
2 eetl. Calvados, of appelsap of water
Voorbereiden:
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkvlak ontdooien. Snijd de geschilde appels in kwarten en snijd ieder kwart in drie partjes. Verhit de honing met de boter en de calvados, het appelsap of het water al roerend in een steelpannetje tot de boter is gesmolten en het een glad mengsel is.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bladerdeegplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de appelpartjes dakpansgewijs in twee rijtjes over de bladerdeegplakjes en laat daarbij een randje vrij. Bestrijk de appelpartjes met de helft van het honingmengsel. Zet de taartjes 10 minuten in de voorverwarmde oven, neem ze eruit en bestrijk appel en deegrand met het resterende honingmengsel. Zet de taartjes nog circa 10 minuten terug in de hete oven, tot het honingkorstje begint te kleuren. Serveer de taartjes koud of lauwwarm.
Wijnadvies:
In het algemeen vragen deze taartjes om begeleiding van zoete muskaatwijnen (10-12°C).