Champignonsoep met basilicum

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-03-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram champignons
  • 1 ui
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 bosje basilicum
  • 40 gram boter
  • 1 l kippenbouillon
  • 125 gram creme fraiche
  • citroensap
  • zout en peper

Bereiden

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Sla de gewassen peterselie en basilicum droog en trek de blaadjes van de stelen. Gooi de dikke stelen weg. Verhit de boter in de pan en laat de ui glazig fruiten. Laat de champignons meebakken tot het vrijgekomen vocht is verdampt. Giet er de bouillon bij. Giet de creme fraiche door de soep. Pureer de peterselie, basilicum, het citroensap en zonodig een beetje water in de blender. Roer de groene puree vlak voor het serveren door de soep, laat kort doorwarmen en breng zo nodig verder op smaak met wat peper en zout. Eiwit 6 g, vet 18 g, koolydraten 4 g, kcal 202

Bronvermelding