Hartige andijvietaart met noten en blauwe kaas

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 13-03-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg hartige taart ontdooid
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 400 gr andijvie panklaar
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 150 gr blauwe kaas(gorgonzola/roquefort)
  • 50 gr grofgehakte walnoten
  • bloem om te bestuiven

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een ronde deeglap, die iets groter is dan de vorm. Bekleed de taartvorm met het deeg. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook 30 seconden. Voeg de andijvie toe en roerbak de groente tot deze is geslonken. Laat de andijvie goed uitlekken in een vergiet. Klop in een kom de eieren met de slagroom los. Meng er de kaas, walnoten, andijvie, zout en veel versgemalen peper door. Schenk het andijviemengsel in de taartvorm. Bak de taart in de oven 25 a 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een tomatensalade.

Materialen

lage ronde taartvorm doorsnede 24 cm ingevet

Bronvermelding