Aardappel spekkoek uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 12-03-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram ontbijtspek in plakjes
  • 2 pakjes aardappelschijfjes a 450 gram
  • 1 ei
  • 125 ml Demi creme fraiche
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • zout en versgemalen peper

Bereiden

Voorbereiden: verwarm de oven voor op 180graden. Bekleed een lage ovenschaal met plakjes spek. Leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs op. Vorm evt nog 2 laagjes. Bereiden: Klop het ei los met de creme fraiche, kerrie en peper en zout. Giet dit mengsel over de aardappellaag. Bak het gerecht in het midden van de oven in ca 20 minuten gaar en goudbruin. Lekker met een groene salade.

Materialen

lage ovenschaal

Bronvermelding