Aardappelkoekjes met gerookte zalm

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-03-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappels geschild
  • 2 eetl bloem
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 ml kookroom
  • zout en versgemalen peper
  • 4 eetl olijfolie
  • 200 gram gerookte zalm

Bereiden

Voorbereiden: Rasp de geschilde aardappels grof. Dep de aardappelrasp droog in een schone doek. Meng de rasp in een kom met bloem, het ei, de room en peper en zout. Bereiden: Verhit de olie in een koekenpan. Schep hierin bergjes van het aardappelbeslag, druk ze plat en bak ze in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Beleg ze met de gerookte zalm. Tips, Garneer de hapjes met een toefje creme fraiche, kappertjes en een takje dille. Gebruik i.p.v verse aardappelen rosti uit de diepvries.

Bronvermelding