Bramenmuffins

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 01-09-2005 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 g gesmolten boter of margarine (+beetje extra)
  • bloem
  • 250 g bramen
  • 1 el poedersuiker
  • 225 g (basterd)suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 citroen (rasp van de schil)
  • 3 eieren
  • 1 snufje zout
  • 2 dl yoghurt
  • 1 handje geschaafde amandelen

Bereiden

Beboter en bebloem de muffinvorm. Knip 12 repen bakpapier van 6cm x 25 cm en maak hiervan kokertjes in de muffinbakjes, de muffins kunnen dan straks hoger rijzen en worden daardoor luchtiger. Was de bramen en droog ze voorzichtig metkeukenpapier, verwijder daarná pas de kroontje! Meng ze met de poedersuiker en een kleine eetlepel bloem. Meng de basterdsuiker en de vanillesuiker door de gesmolten boter. Zeef het bakmeel met het bakpoeder en meng de citroenschil erdoor. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Vermeng het meel eerst met het botermengsel en klop er vervolgens de eierdooiers door. Als deze zijn opgenomen de yoghurt erdoor roeren en tot slot het eitwit erdoor spatelen. Nu niet meer roeren, anders verliest het eiwit zijn luchtigheid. De bramen voorzichtig door het dikke, taaie deeg scheppen, de vorm vullen en de muffins bestrooien met de amandelen. De muffins in ongeveer een half uur op ongeveer 170 graden bakken, liefst in het midden van de oven. Minimaal een half uur af laten koelen en voorzichtig storten. Eventueel ter decoratie een stukje (stro)touw om de bakpapieren kokertjes binden.

Materialen

muffinvorm, bakpapier en eventueel wat strotouw

Bronvermelding