Chillirijst-ovenschotel (echt kekker)

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 14-03-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram witte rijst
  • 4 grote uien
  • 3 el zonnebloemolie
  • 350 gram rundergehakt
  • 400 gram champignon-roerbakmix
  • 1 pakje oven dagschotel chilli con carna (maggi)
  • 1/2 zakje gemalen goudse kaas (175g)
  • boter

Bereiden

# Oven voorverwarmen op 180*C.Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Uien pellen en in ringen snijden. Bonen laten uitlekkken. # Olie in koekepan of wok verhitten. Hierin uien en gehakt 3 min. bakken. # Groenten toevoegen en 3 min. meebakken. Witte bonen toevoegen en mengen. # Mix (uit pak) mengen met 400ml koud water. Goed doorroeren. # Rijst over bodem van schaal verdelen. Gehakt-groente-mengsel erop scheppen. # Aangemaakte mix gelijkmatig over schotel gieten en met kaas gestrooien.Ovenschotel in midden van hete oven in ca. 30min goudbruin en gaarbakken.

Materialen

wok, oveschaal 2 ltr,kookpan, maatbeker

Bronvermelding