Bamischotel met garnalen

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 14-03-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g mie
  • 400 g gesneden bamigroenten
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g gerookte ham
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el ketjap asin
  • 2 el ketjap manis
  • 200 g gepelde garnalen

Bereiden

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat in een vergiet goed uitlekken. Pel de teentjes knoflook en snipper ze. Snijd de ham in blokjes. Verhit de olie in een wok en bak hierin de hamblokjes en knoflook ca 2 minuten. Schep de groenten erbij en roerbak ca 5 minuten. Voeg de twee soorten ketjap toe en bak al omscheppend nog 3 minuten. Schep de mie en garnalen door het gerecht en warm alles goed door. Tip: In plaats van hamblokjes kun je ook kipblokjes gebruiken. Voedingswaarde pp: eiwit 34 g, vet, 15 g, koolhydraten 82 g en 599 kcal

Bronvermelding